Jadłospis
images/1.jpg

Prezentujemy aktualny jadłospis proponowany naszym konsumentom. W miarę możliwości jako dodatek do posiłku podajemy jeden z wymienionych produktów: owoc, sok, jogurt lub kefir. Przy komponowaniu jadłospisu brana jest pod uwagę m.in. sezonowość owoców i warzyw. Zupy przygotowujemy ze świeżych warzyw, a kompoty są gotowane ze świeżych owoców.

Przypominamy, że od 2 lutego 2015 r. posiłki przyrządzane w kuchni Szkoły Podstawowej nr 43 są gotowane z wykorzystaniem nowoczesnego pieca konwekcyjno-parowego.

Obiady mogą zawierać: seler, gorczycę, soję, mleko, gluten, jaja, sezam.

 

Jadłospis 15 października - 19 października 2018 r.


15 października 2018 – poniedziałek
Barszcz czerwony
Racuchy z jabłkiem, cukier puder
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana, jajka


16 października 2018 - wtorek
Zupa z zielonego groszku
Karkówka w sosie własnym, ziemniaki
Surówka z sałaty lodowej, rzodkiewka, kiełki
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana


17 października 2018 - środa
Zupa koperkowa
Fasolka po bretońsku, bułka
Herbata z cytryną, owoc
Alergeny: gluten, seler, cytryna, śmietana


18 października 2018 – czwartek
Rosół z makaronem
Filet z kurczaka , ziemniaki
Surówka z pomidorów, ogórka i szczypioru
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, jajka, śmietana


19 października 2018 – piątek
Kapuśniak z boczkiem
Jajko sadzone, ziemniaki
Surówka z marchwi i selera z żurawiną
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, jajka, śmietana