Jadłospis
images/1.jpg

Prezentujemy aktualny jadłospis proponowany naszym konsumentom. W miarę możliwości jako dodatek do posiłku podajemy jeden z wymienionych produktów: owoc, sok, jogurt lub kefir. Przy komponowaniu jadłospisu brana jest pod uwagę m.in. sezonowość owoców i warzyw. Zupy przygotowujemy ze świeżych warzyw, a kompoty są gotowane ze świeżych owoców.

Przypominamy, że od 2 lutego 2015 r. posiłki przyrządzane w kuchni Szkoły Podstawowej nr 43 są gotowane z wykorzystaniem nowoczesnego pieca konwekcyjno-parowego.

Informacje dla wpłacających należności za obiady TUTAJ.

Obiady mogą zawierać: seler, gorczycę, soję, mleko, gluten, jaja, sezam.

 

Jadłospis 29 marca - 5 kwietnia 2019 r.

29 marca – piątek
Żurek z jajkiem
Ryba pieczona, ziemniaki
Sałata z pomidorem i ogórkiem
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, jajka, ryba śmietana

1 kwietnia – poniedziałek
Zupa kalafiorowa
Makaron penne, sos boloński, ser żółty
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana, ser żółty

2 kwietnia - wtorek
Zupa szczawiowa z jajkiem
Kotlet mielony, ziemniaki
Buraczki z jabłkiem
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana, jajka

3 kwietnia - środa
Zupa ziemniaczana z koprem
Bigos, bułka, owoc
Herbata cytryną,
Alergeny: gluten, seler, cytryna, śmietana

4 kwietnia – czwartek
Rosół z makaronem
Udko z kurczaka duszone, ziemniaki
Surówka z selera, marchwi z rodzynkami
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, rodzynki

5 kwietnia – piątek
Zupa fasolowa z pomidorami
Paluszki rybne, ziemniaki
Sałata ze śmietaną
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, jajka, ryba, śmietana