Jadłospis
images/1.jpg

Prezentujemy aktualny jadłospis proponowany naszym konsumentom. W miarę możliwości jako dodatek do posiłku podajemy jeden z wymienionych produktów: owoc, sok, jogurt lub kefir. Przy komponowaniu jadłospisu brana jest pod uwagę m.in. sezonowość owoców i warzyw. Zupy przygotowujemy ze świeżych warzyw, a kompoty są gotowane ze świeżych owoców.

Przypominamy, że od 2 lutego 2015 r. posiłki przyrządzane w kuchni Szkoły Podstawowej nr 43 są gotowane z wykorzystaniem nowoczesnego pieca konwekcyjno-parowego.

Informacje dla wpłacających należności za obiady TUTAJ.

Obiady mogą zawierać: seler, gorczycę, soję, mleko, gluten, jaja, sezam.

 

Jadłospis 14 - 18 października 2019 r.

14 października 2019 r. – poniedziałek
Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Ryż z jabłkami, polewa śmietanowa
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana

15 października 2019 r. – wtorek
Rosół z makaronem
Filet z kurczaka, ziemniaki
Mus owocowo - zbożowy
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, jajka

16 października 2019 r. – środa
Zupa brukselkowa
Spaghetti, sos boloński,
Ogórek kiszony, baton zbożowy
Herbata z cytryną, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana, cytryna

17 października 2019 r. – czwartek
Zupa dyniowa
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym , ziemniaki
Surówka z sałaty, rzodkiewki, szczypioru
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana

18 października 2019 r. – piątek
Zupa brokułowo - szpinakowa
Kotlet z ryby, ziemniaki
Surówka z pomidorów, papryki, cebuli
Kompot, owoc, sok Tymbark
Alergeny: gluten, seler, śmietana, jajka, ryba