Jadłospis
images/1.jpg

Prezentujemy aktualny jadłospis proponowany naszym konsumentom. W miarę możliwości jako dodatek do posiłku podajemy jeden z wymienionych produktów: owoc, sok, jogurt lub kefir. Przy komponowaniu jadłospisu brana jest pod uwagę m.in. sezonowość owoców i warzyw. Zupy przygotowujemy ze świeżych warzyw, a kompoty są gotowane ze świeżych owoców.

Przypominamy, że od 2 lutego 2015 r. posiłki przyrządzane w kuchni Szkoły Podstawowej nr 43 są gotowane z wykorzystaniem nowoczesnego pieca konwekcyjno-parowego.

Informacje dla wpłacających należności za obiady TUTAJ.

Obiady mogą zawierać: seler, gorczycę, soję, mleko, gluten, jaja, sezam.

 

Jadłospis 18-22 lutego 2019 r.

18 lutego – poniedziałek
Zupa barszcz czerwony
Naleśniki z serem, polewa śmietanowa
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana


19 lutego - wtorek
Zupa brokułowa
Karkówka w sosie własnym, ziemniaki
Surówka z kapusty pekińskiej
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana


20 lutego - środa
Zupa z zielonego groszku
Spaghetti, sos boloński
Herbata cytryną, jogurt
Alergeny: gluten, seler, cytryna, śmietana


21 lutego – czwartek
Rosół z makaronem
Kotlet pożarski, ziemniaki
Surówka z białej rzodkwi z majonezem
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, jajka, majonez


15 lutego – piątek
Zupa minestrone
Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki
Marchewki mini na parze z masłem
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, pieczarki, jajka