Jadłospis
images/1.jpg

Prezentujemy aktualny jadłospis proponowany naszym konsumentom. W miarę możliwości jako dodatek do posiłku podajemy jeden z wymienionych produktów: owoc, sok, jogurt lub kefir. Przy komponowaniu jadłospisu brana jest pod uwagę m.in. sezonowość owoców i warzyw. Zupy przygotowujemy ze świeżych warzyw, a kompoty są gotowane ze świeżych owoców.

Przypominamy, że od 2 lutego 2015 r. posiłki przyrządzane w kuchni Szkoły Podstawowej nr 43 są gotowane z wykorzystaniem nowoczesnego pieca konwekcyjno-parowego.

Informacje dla wpłacających należności za obiady TUTAJ.

Obiady mogą zawierać: seler, gorczycę, soję, mleko, gluten, jaja, sezam.

 

 Jadłospis 20 - 24 stycznia 2020 r.

20 stycznia 2020 r. – poniedziałek
Zupa kalafiorowa
Spaghetti, sos boloński, ser żółty
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana, ser żółty

21 stycznia 2020 r. – wtorek
Zupa solferino
Kotlet schabowy, ziemniaki
Surówka z białej rzodkwi, śmietana
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana

22 stycznia 2020 r. – środa
Barszcz biały z jajkiem
Ryż z polewą z truskawek i śmietaną
Herbata z cytryną
Alergeny: gluten, seler, śmietana, jajka, truskawki, cytryna

23 stycznia 2020 r. – czwartek
Zupa z fasolką szparagową, zieloną
Kotlet mielony, ziemniaki
Surówka z buraczków i jabłka
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana, jajka

24 stycznia 2020 r. – piątek
Zupa z fasolą jaś
Ryba pieczona, ziemniaki
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, jajka, ryba