Jadłospis
images/1.jpg

Prezentujemy aktualny jadłospis proponowany naszym konsumentom. W miarę możliwości jako dodatek do posiłku będzie jeden z wymienionych elementów : owoc, sok, jogurt lub kefir. Przy komponowaniu jadłospisu brana jest min. pod uwagę sezonowość owoców i warzyw. Zupy przygotowujemy ze świeżych warzyw, a kompoty są gotowane ze świeżych owoców.

Informujemy, że od dnia 2 lutego 2015r. posiłki przyrządzane w kuchni Zespołu Szkół Nr 11są gotowane z wykorzystaniem nowoczesnego pieca konwekcyjno- parowego.

Obiady mogą zawierać następujące składniki: seler, gorczyca, soja, mleko, gluten, jaja, sezam.

Jadłospis 21.05. 2018r. - 25.05.2018r.

21 maja - poniedziałek

  • Zupa z fasolki szparagowej
  • Kluski śląskie z mięsem
  • Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem
  • kompot, owoc

Alergeny: gluten, seler, śmietana

22 maja - wtorek

  • Zupa pomidorowa z makaronem
  • Kotlet schabowy, ziemniaki
  • Surówka z ogórka, marchwi i cebuli
  • kompot, owoc

Alergeny: gluten, seler, śmietana, jajka

23 maja - środa

  • Zupa koperkowa
  • Fasolka po bretońsku, bułka
  • Herbata z cytryną, owoc

Alergeny: gluten, seler, śmietana, cytryna

24 maja - czwartek

  • Zupa neapolitańska
  • Potrawka z kurczaka, sos chiński, ryż z kurkumą
  • kompot, owoc

Alergeny: gluten, seler, śmietana

25 maja - piątek

  • Zupa jarzynowa
  • Ryba pieczona, ziemniaki
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • kompot, owoc

Alergeny: gluten, seler, ryba, śmietana

Smacznego!