Jadłospis
images/1.jpg

Prezentujemy aktualny jadłospis proponowany naszym konsumentom. W miarę możliwości jako dodatek do posiłku podajemy jeden z wymienionych produktów: owoc, sok, jogurt lub kefir. Przy komponowaniu jadłospisu brana jest pod uwagę m.in. sezonowość owoców i warzyw. Zupy przygotowujemy ze świeżych warzyw, a kompoty są gotowane ze świeżych owoców.

Przypominamy, że od 2 lutego 2015 r. posiłki przyrządzane w kuchni Szkoły Podstawowej nr 43 są gotowane z wykorzystaniem nowoczesnego pieca konwekcyjno-parowego.

Informacje dla wpłacających należności za obiady TUTAJ.

Obiady mogą zawierać: seler, gorczycę, soję, mleko, gluten, jaja, sezam.

 

Jadłospis 17 - 21 grudnia 2018 r.

 

17 grudnia 2018 – poniedziałek
Zupa kalafiorowa
Makaron z serem
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana

18 grudnia 2018 - wtorek
Zupa ryżowa
Karkówka w sosie własnym, ziemniaki
Surówka z porów i szczypioru
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, pomidor

19 grudnia 2018 - środa
Zupa koperkowa
Bigos, bułka
Herbata cytryną, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana, cytryna

20 grudnia 2018 – czwartek
Rosół z makaronem
Filet z kurczaka, ziemniaki
Surówka z kapusty pekińskiej
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, jajka

21 grudnia 2018 – piątek
Barszcz czerwony czysty
Uszka z grzybami
Kompot, pomarańcze
Alergeny: gluten, seler, grzyby
 
Stołówka jest nieczynna w dniach 24 grudnia 2018 - 2 stycznia 2019. Zapraszamy na obiady 3 stycznia 2019 r.
Życzymy zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku 2019.