Jadłospis
images/1.jpg

Prezentujemy aktualny jadłospis proponowany naszym konsumentom. W miarę możliwości jako dodatek do posiłku podajemy jeden z wymienionych produktów: owoc, sok, jogurt lub kefir. Przy komponowaniu jadłospisu brana jest pod uwagę m.in. sezonowość owoców i warzyw. Zupy przygotowujemy ze świeżych warzyw, a kompoty są gotowane ze świeżych owoców.

Przypominamy, że od 2 lutego 2015 r. posiłki przyrządzane w kuchni Szkoły Podstawowej nr 43 są gotowane z wykorzystaniem nowoczesnego pieca konwekcyjno-parowego.

Informacje dla wpłacających należności za obiady TUTAJ.

Obiady mogą zawierać: seler, gorczycę, soję, mleko, gluten, jaja, sezam.

 

 Jadłospis 3 - 7 lutego 2020 r.

3 lutego 2020 r. – poniedziałek
Zupa solferino
Kluski śląskie z mięsem, okrasa z boczku
Surówka z kapusty czerwonej z ananasem
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler

4 lutego 2020 r. – wtorek
Rosół z makaronem
Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki
Sałata z suszonymi pomidorami
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, jajka

5 lutego 2020 r. – środa
Zupa ziemniaczana
Fasolka po bretońsku, bułka
Herbata z cytryną, owoc
Alergeny: gluten, seler, cytryna

6 lutego 2020 r. – czwartek
Zupa krupnik
Kotlet mielony, ziemniaki
Buraczki z jabłkiem
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, śmietana, jajka

7 lutego 2020 r. – piątek
Żurek z jajkiem
Paluszki rybne, ziemniaki
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot, owoc
Alergeny: gluten, seler, ryba, śmietana